Home Stylish Homes San Lorenzo House

San Lorenzo House

2 min read
0
0
342
img.jpg
Spread the love

The San Lorenzo House responds to and engages its surrounding landscapes: an interior private garden to the south and the manicured fairways of a golf course to the north.

“L-shaped” formally organize the house: the first “L-shape”, an open and transparent enclosure and veranda, incorporates the communal living spaces of garden, pool, living rooms and theater; the second “L-shape,” an opaque enclosure, holds the basic form of the house and incorporates the private bedrooms and service spaces.

A large open living space is central to the organization of the house. Pocket sliding doors open the south wall to the garden and north facing windows unfold to view the fairways create direct connections to the exterior. These large openings passively cool the house and draw fresh air deep into the residual spaces to naturally ventilate the home. Social exchange is expressed by section. An elongated formal stair links the terraced living spaces to the exterior and connects to the theater below. A pair of secondary flanking stairs provide access from the residual private rooms and service areas. These multiple points-of-entry produce a constant interchange between the family unit. via

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In Stylish Homes

Leave a Reply

Check Also

Backyard House by Joe Adsett Architects

Spread the loveThe architecture and the design of this modern Australian home are not only…